INGREDIENCE:
700 kg předního hovězího masa (kližka nebo plec)
500g cibule
sádlo nebo rostlinný olej
1 rajčatové pyré
1 – 2 lžičky hladké mouky na zahuštění
3 lžíce sladké papriky
1 lžíce majoránky
sůl
pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. V hrnci rozpustíme sádlo nebo olej. Na drobno nakrájenou cibulku osmahneme do zlatova, přidáme sladkou papriku a rajčatové pyré a celý základ trochu podlijeme.
2. Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené maso a zamícháme tak, aby se obalilo vytvořeným základem.
3. Osolíme a přidáme ještě červstvý namletý pepř, červenou papriku a majoránku.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie





























































































































































































4. Snížíme plamen a pozvolna maso dusíme, dokud se šťáva trochu neodvaří. Poté zahustíme moukou. Během dušení maso průběžně podléváme, aby se základ nepřipálil.
5. Maso ještě pozvolna dusíme, dokud nebude měkké. Podáváme posypané čerstvě nakrájenou cibulí, nejlépe s houskovým knedlíkem, chlebem nebo těstovinami. Kdo nemá rád cibuli, může zvolit pokrájené nakládané kapie.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 90 min
Dobrou chuť!
Foto: nsidethekaganoffkitchen.com
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie































































































































































































