Suroviny na špikovaný hovězí váleček
Přestože špikovaný hovězí váleček zní jako složitý recept se spoustou ingrediencí, potřebujete ve skutečnosti jen 6 surovin:
- hovězího zadního – válec
- špeku
- debrecínského párku
- česnekové pasty
- másla
- soli
![Špikovaný hovězí váleček pro všechny milovníky dobrého jídla](https://img.primadoma.cz/w_12/d7/dd/column/d7ddda46d277588576f6defb665912ad_potrebne-suroviny-na-pripravu-jpg.jpg)
Do očištěného, omytého a osušeného hovězí masa vytvořte nožem otvory, kterými budete špikovat kousky slaniny a debrecínského párku. Nechte předehřát troubu na 170 °C. Celý povrch potřete česnekovou pastou a vložte na pekáč, na vrch dejte kousky másla a podlijte trochou vody. Pekáč přikryjte pokličkou nebo víkem a vložte do trouby, kterou stáhnete na 120 °C. Doba pečení je poměrně dlouhá, bude trvat 8 hodin. Po prvních třech hodinách můžete hovězí prošpikovaný špalík nakrájet na plátky a znovu nechat péci v pekáči. Na poslední 3 hodiny stáhněte troubu na 80 °C a nechte dopéct.
![Špikovaný hovězí váleček pro všechny milovníky dobrého jídla](https://img.primadoma.cz/w_12/d5/42/column/d542e94dfcc3fae695bdb2d91bfb3431_prospikujte-dobrotami-jpg.jpg)
Mezitím co se špikovaný hovězí váleček peče, máte dostatek času na přípravu přílohy, kterou si zvolte podle chuti. Kdo raději něco lehkého a čerstvého může si dát zelný salát, nebo jinou chutnou zeleninu, ale ani zelenina dušená nemusí být špatná volba. Kdo raději pořádnou přílohu může zvolit přílohy z brambor, jako jsou americké brambory, hranolky, kaše, placky nebo malé bramboráčky. Čerstvý chleba nebo jiný druh pečiva nemusí být vůbec špatný, stačí přidat nastrouhaný křen a hořčici. Jako nápoj se bude skvěle hodit dobře vychlazené pivo nebo jiný nápoj podle vaší chuti.
Tímto výborným pokrmem můžete překvapit nejednu návštěvu, jen musíte počítat s dostatkem času na jeho přípravu.