INGREDIENCE:
8 kuřecích řízků
300 g žampionů, nakrájených na plátky
2 stroužky česneku, prolisované
2 cibule, nakrájené na plátky
40 g rajčatového protlaku
30 g másla
200 g zakysané smetany
3 lžíce oleje
2-3 lžičky sladké papriky
sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení
petrželka na ozdobu
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky.
2. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Do rozpáleného oleje přidáme cibuli, necháme osmažit až zesklovatí. Poté do pánve vložíme česnek, papriku, na nudličky nakrájené kuřecí řízky, žampiony a orestujeme dozlatova.
3. Na závěr do směsi vmícháme rajčatový protlak, zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Necháme povařit dalších 5 – 10 minut.
4. Před podáváním posypeme petrželkou a podáváme s rýží, hranolky nebo kroketami.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Množství: pro 5-6 osob
Doba prípravy: 30 min
Dobrou chut!
Foto: thebigfatnoodle.com