Co může být příjemnější v horkých letních dnech než vyjít na zahradu a smočit se v bazénu? Ne každý ale má dostatečné prostředky na stavbu zapuštěného bazénu nebo čas na jeho zbudování, když léto zrovna začíná. V tom případě můžete zvolit tu nejlevnější a nejrychlejší variantu a pořídit si nadzemní bazén. Osvěží vás stejně dobře jako ten nejluxusnější. Jaký vybrat?
Výzdoba sváteční zahrady v předvánočním čase vykouzlí tu správnou atmosféru a nadšené budou nejen děti, ale i dospělí, kteří se rádi vrátí do dětských let.
Stutečným hitem na našich zahrádkách se v poslední době stalo drobnoplodé kiwi. Tento druh kiwi velice dobře prospívá, a i v našich geografických podmínkách se dočkáme zralých plodů. Jako rostlina má aktinidie spoustu předností, nejenže je velice nenáročná na pěstitelovu péči, ale její plody obsahují i velmi vysoký podíl vitamínu C.
Plánujete vyrazit na dovolenou a přemýšlíte, jak to udělat, aby vás po návratu vítaly vaše milované pokojovky ve stejně dobré kondici, jako jste je opouštěli? Díky těmto tipům přežijí vaši dovolenou ve zdraví.
Rádi si odpočinete po celodenní honičce v sauně? Musíte ale daleko dojíždět a vadí vám, že nemáte soukromí? Pak vám nezbývá nic jiného, než si zařídit saunu doma.
Kdo si hraje, nezlobí. Staré známá pravda o zábavě platí bez rozdílu věku. Máte-li děti určitě o tom víte své. Zvlášť náročné je zabavit malé neposedy, ale i ti větší mají rády pohyb a dobrodružství. Pro letošek zapomeňte na stavbu zahradního grilu či krbu a udělejte jim doma hřiště. Budete je mít na očích, o starost míň, aby se jim nic nestalo a děti se vyřádí.
K létu neodmyslitelně patří nádherně rozkvetlé zahrady. Podívejte se na jednu z nich, která podle odborníků patří mezi ty nejkrásnější. Najdete ji v Brně na Kociánce a v soutěži Zahrada roku 2016 získala bronzovou medaili.
Ať už jste majiteli nové, ještě nevytvořené zahrady, nebo jen nejste plně spokojeni s uspořádáním vaší stávající zahrady, zkuste se zamyslet o tom, jak by vaše vysněná zahrada měla vypadat.
Svařované sítě jsou oproti běžnému splétanému pletivu pevnější, každé oko je totiž bodově svařované a hravě obstojí např. proti vniknutí či úniku větších zvířat. I montáž je poměrně jednoduchá, jedná se o komplexní systém složený ze základních dílů, jako jsou sloupky a pletivo, doplňkového příslušenství a montážního nářadí. Tento systém lze doplnit i širokým sortimentem jednokřídlých a dvoukřídlých bran, případně posuvnou branou.
Ke krásnému domu a zahradě patří také designové ploty, které dovedou pozemek k dokonalosti. Na výběr máte z nespočtu variant. Jaký bude váš vysněný plot?
Mramor je od pradávna spojený s nadčasovostí, kvalitou a luxusem. V moderním interiéru je mramor opět v módě. Pojďme se inspirovat, jak mramor používat.
Odlesky plamenů, praskot hořících polen a vůně rožněných dobrot - nic z toho už dávno není luxusem. Zahradní krby se staly společenským centrem, oblíbeným místem rodinných setkání a příjemné relaxace. Stavba krbu není záležitostí jednoho odpoledne, ale kdo má trochu technického ducha, může se s námi dát do díla.
Nevíme, jak to máte vy, ale u nás v redakci jsme se shodli, že s příchodem jara se nejvíce těšíme na grilování. Vlahý večer, který přímo svádí k posezení s přáteli je ke grilování jako stvořený, tak proč si jej dosyta neužít?
Čím zastřešit a jaké krytiny venkovních staveb použít? V podstatě obdobné jako při zastřešování velkých obytných staveb. Jen nepotřebujete stavební povolení.
Patříte mezi ty, kteří se navzdory letnímu počasí stále ještě nerozhodli, jaký typ venkovního nábytku na terasu si pořídit? Máme pro vás malou inspiraci.
Pokud majitel septiku vypouští odpad volně do půdy nebo nějakého vodního toku, bude muset urychleně situaci změnit a to do začátku roku 2008. Pokud tak neučiní, bude se vystavovat možnosti peněžité pokuty ve výši až 50 000 Kč.
Každý plot vymezuje hranice pozemku, chrání před vniknutím volně pobíhajících zvířat, zabraňuje nekontrolovanému úniku malých dětí ven na ulici a zvyšuje pocit intimity a soukromí. Právě posledně jmenovanou funkci drátěný plot „neumí“. Dřevěný ano. Navíc se výborně hodí k novostavbám ze dřeva, chatám i chalupám.
Zdravá výživa hýbe světem. Jogurtovač je skvělý pomocník, díky kterému si v kuchyni vyrobíme z mléka svůj vlastní domácí jogurt. Vždy víme, co přesně jíme.
Potrpíte si na originální dekorace? Pak vás určitě zaujmou rozličné kreace se zelenými rostlinami, jimiž oživíte svou kuchyň, obývák nebo třeba i koupelnu.
Stále víc žen dává v posledních letech přednost bydlení bez muže. Budují si tak nejen kariéru, ale i oázu klidu a pohody bez ohledu na názory nějakého chlapa.
S věkem přichází nové potřeby. Je tomu tak při výběru oblečení nebo u uspořádání pokoje pro školáka. Máme pro vás pár tipů, jak takový pokojíček vylepšit.
Kolik talířů, misek a dalších kusů potřebujete? Jaká je vaše finanční představa o novém stolním nádobí? Při výběru jídelní soupravy zvažte několik faktorů.
Kdo propadl sběratelství knih, nikdy je nepřestane hromadit. (Což ostatní nikdy nepochopí.) Možností, jak uspořádat knihovnu, je nespočet a každému bude vyhovovat jiný přístup. Chcete třeba vědět, jak srovnat knihy, abyste před návštěvou působili jako sečtělý intelektuál? A jak, když chcete zaujmout publikum na webkameře?
Ivan Lendl je v tenisovém světě pojmem, jako rodák z Ostravy začal moderní éru tenisu v celosvětovém měřítku. Byl několikrát jedničkou na žebříčku ATP. Jeho úspěchy kalí však jeden fakt, a to ten, že se mu ani jednou nepodařilo vyhrát Wimbledon, a s tím, jak říká, bylo těžké se vyrovnat.
Šatna je důležitou součástí domova – nejen poskytuje prostor pro uložení oblečení, ale může sloužit i jako multifunkční místo pro organizaci a uskladnění věcí.
Módní průmysl je obrovským odvětvím, které ovlivňuje životy milionů lidí po celém světě. Objevují se dva protikladné přístupy: fast fashion a slow fashion.
Jaro je ročním obdobím, které snad ani nelze nemilovat. Příroda se po dlouhé zimě konečně znovu probouzí, stromy se obalují bílými a růžovými kvítky a my máme zpravidla touhu souznít s přírodou. To však můžete, aniž byste byli nuceni vystrčit nos z domu. Přineste si jaro na váš stůl – staňte se floristou.
Módní trendy určují tep našeho života. Každým rokem přicházejí návrháři s novými nápady jak nás inspirovat. A proto i my vám nyní představujeme zcela nový módní trend, a to v bydlení – SWEET LOFT. Novinka v bydlení sladkých a veselých půd!
K nejčastěji používaným tepelným izolantům fasád, hned po minerální vlně (Orsil, Rockwool atd.), patří polystyren. Přesněji materiály na jeho bázi, představující na stavebním trhu asi 35% podílu všech tepelných izolací.
S příchodem nového roku se opět zdražovalo a stavebnictví nemohlo být výjimkou. Čekají nás nové poplatky za vydání stavebního povolení nebo za odstranění stavby. V článku jsou pro vás připraveny aktuální ceny poplatků ke stažení.
V současné době se dřevostavby těší velké oblibě. Ještě předtím než začnete s výstavbou nového domova, přečtěte si odpovědi na 5 nejčastějších otázek, týkajících se dřevostaveb. Snad vám pomohou na cestě za vysněným bydlením.
Tzv. dřevodomy nejsou žádné sruby pro lesní muže, ale sofistikované ekologické a často provozně nízkonákladové stavby. Jejich projekty, konstrukce, technologie výroby i montáže pokročila dnes natolik, že i v tak konzervativní zemi, jako Česko ve výběru stavebních materiálů je, rok od roku roste obliba bydlení v dřevodomech.
Důležitou součástí interiéru jsou i svítidla. Vedle betonu, režného zdiva a velkých otevřených prostor hrají zásadní roli právě takovéto zdánlivé detaily.
Výběr schodiště není nikdy snadnou záležitostí. Musíte se rozhodnout, zda zvolit přímé, lomené nebo točité, vybrat vhodnou výšku i šířku schodnic, z jakého bude vyrobeno materiálu atd. Co ale dělat, když máte starší dům, kde sice schodiště je, ale vzhledově už není nic moc? V tomto článku vám prozradíme jedno z velmi jednoduchých řešení.
Pro domácnosti s alergiky, dětmi či domácími mazlíčky je pořízení čističky vzduchu na pořadu dne. Čistý a svěží vzduch má vliv na pohodu, soustředění a zdraví.
od března bude pravidelnou součástí našich stránek rubrika věnovaná kulinářskému umění, vínům a především receptům s názvem KULINÁŘSKÉ INSPIRACE. Každý týden se vás budeme snažit překvapit či potěšit nějakou zajímavou kombinací, která by vám mohla zpříjemnit váš volný čas a obohatit kupříkladu víkendové nebo sváteční večery.
(Zdroj: archiv redakce)
Společná jídla a stolování jsou už dnes jedním z posledních zvyků ve vyspělé západní společnosti, které nesou znaky starých tradic a společenských rituálů. Čas věnovaný přípravě pokrmů pro tyto příležitosti a čas věnovaný samotnému stolování, by pak měl být naplněn klidem, fantazií a harmonií. Ne vždy tomu tak v dnešní hektické době bývá. O to více by pak mělo být naší snahou vymezit si alespoň nějaký čas v týdnu, věnovaný společnému jídlu. Každý z vás by asi mohl potvrdit, že teprve takový pokrm, který si člověk připraví sám, věnuje mu náležitou péči a který poskytne příležitost ke společně strávenému času s rodinou či přáteli, může naplnit takovouto vzpomínku nevyprchatelnou vůní.
Dostupné a kvalitní suroviny. Gastronomický kalendář
Abychom však připravili pro sebe a své blízké jedinečné jídlo, nemusí jít nutně o drahé, nedostupné suroviny či složité speciality. Snahou naší rubriky bude naopak vnímat čas a roční období, které v našem středoevropském regionu určují gastronomické možnosti.
V době supermarketů a globálního trhu lze samozřejmě prakticky v kterémkoliv období připravovat jídlo z jakýchkoliv surovin, ale my se domnívám, že není na škodu vnímat čas v roce, stav přírody, místo, kde se právě nacházíme a vůbec určitý biorytmus, který v minulosti přirozeně formoval náš jídelníček. Už jen proto, že chuť jarních potravin bývá v zimě nevalná, že kupříkladu kvalita plodů moře či ryb je v přímořských lokalitách s našimi nesrovnatelná, a nebo prostě jen proto, že můžeme dát přednost pokrmům z právě dozrávající zeleniny či ovoce před pokrmy, které lze připravovat po celý rok, bude našim kritériem ve výběru receptů a rad vždy dostupnost potravin v dané lokalitě, v daném období a případně i ve vazbě k tradici, vztahující se k dané roční době.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Kritériem bude pokud možno vždy čerstvost a tím i kvalita surovin a případné začlenění do našeho kulturně-přírodního biorytmu. Budeme vycházet ponejvíce z proudů domácí a evropské kuchyně, ale tu a tam zabrousíme i k exotičtějším inspiracím. Vždy s ohledem na dostupnost surovin. Nepůjde tedy o jednoznačně národně vymezené pokrmy, ale kombinace různých inspirací s českými možnostmi a tradicemi. Věříme, že naše recepty budou pro vás znít přirozeně, ale stejně tak vždy vaši zkušenost s kulinářským uměním o něco obohatí.
Kančí hřbet s pečenou zeleninou
Přestože už březen vnímáme jako první jarní měsíc, zkušenost posledních let nás spíše přesvědčuje o faktu, že se jedná pouze o předzvěstí jara v zimní realitě. Co se týče surovin pro přípravu jídel, naše touha se upíná k vytoužené zeleni, ale pravdou je, že toto období nás nutí využívat ještě stále zimních inspirací. Proto bych rád náš cyklus začal surovinou, pro kterou bychom měli volit právě období od prosince do března. Mám na mysli zvěřinu.
Zimní doba je totiž loveckou sezónou, která nám dovoluje dostat se k čerstvému či vyzrálému masu divoké zvěře a tak bude dobré těmto pokrmům věnovat pozornost právě v tomto období. Zvěřina přináší do masitého jídelníčku příjemnou změnu a dodržíme-li několik základních pravidel, může se stát skutečnou delikatesou. Pro dnešní recept jsem vybral kančí maso, konkrétně jeho nejušlechtilejší část, kterou je bezesporu hřbet. Omlouvám se milovníkům kančích kýt, ale maso hřbetu, je-li upraveno s citem, bývá skutečně nejjemnější.
Kančí hřbet a jeho příprava
Maso divokého prasete patří mezi zvěřinou rozhodně k nejvýraznějším. Narozdíl od svého zdomácnělého příbuzného, má tmavý charakter, o něco tužší konzistenci, kořeněnou chuť a rozhodně není ani zdaleka tak tučné.
Základní dvě metody přípravy zvěřiny a tedy i kance, se snaží vyrovnat s tužším a sušším charakterem tohoto masa značně rozdílnými způsoby. První způsob používá marinování nebo tak zvaného moření, přičemž využívá schopnosti některých složek marinády narušit konzistenci syrového masa a přidat mu nové chuťové vlastnosti (využívají se obvykle soli a látek s výraznou přítomností kyselin – octy, víno, kvašené mléčné výrobky a samozřejmě vývary z koření). Tato metoda patří k velmi oblíbeným, ale někdy se může stát, že dlouhým marinováním ztratí maso část své přirozené šťavnatosti i svého přirozeného charakteru a chuti.
Pro dnešní recept jsem proto vybral metodu druhou a tou je metoda tak zvaného „dlouhého pečení“ za vydatného zajištění tuku. Některé pravdy bývají ty nejjednodušší: bylo by obrovským překvapením pro mnoho vyznavačů dobrých pokrmů, jak zcela zásadní může mít vliv na chuť a charakter masa doba a teplota pečení. Doporučuji proto vyzkoušet si změnit tyto poměry od obvyklých, které doporučují běžné kuchařky. Kupříkladu i obyčejné kuře, budete-li péct v elektrické troubě při teplotě 180°C v uzavřeném pekáči o hodinu až hodinu a půl déle než obvykle a pravidelně podlévané vodou, odmění se vám neobyčejnou křehkostí, šťavnatostí a rozdílnou chutí. Platí prostě pravidlo: vše chce svůj čas a zase naopak vašemu času a možnostem je potřeba přizpůsobit i připravované menu.
Dorty – inspirativní fotogalerie
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Vážení a milí čtenáři,
Máslo a slanina
Nasolený kančí hřbet tedy omyjeme, vložíme do pekáče tak, aby se pokud možno nedotýkal ani jeho boků ani poklice. Přidáme celý pepř, nové koření, bobule jalovce a nakrájenou zeleninu: cibuli, mrkev, pórek a celer (v našem případě jsme zvolili nakrájené výhonky řapíkatého celeru, který dodá jídlu přece jen o něco zelenější a tedy i jarnější charakter a lahodnější chuť).
Maso pokud možno po celé ploše pokryjeme plátky anglické slaniny a navrch ještě přidáme minimálně 50 g másla. Právě touto dvojkombinací tuků docílíme zachování přirozené šťavnatosti zvěřiny při pomalém pečení. Slanina bude plnit funkci jakéhosi ochranného obalu, který díky nízkým teplotám bude postupně uvolňovat svůj tuk. Naopak máslo podpoří chuť masa i zeleniny a bude výrazným prvkem šťávy – výpeku. Doporučuji i pro jiné účely kombinaci více tuků dohromady a rozhodně se v budoucnu k této otázce na našich stránkách ještě budeme vracet. Pro zvěřinu, a to jak spárkatou, tak i pro pernatou, je dle mého názoru skutečně nejlepší kombinací právě máslo a slanina.
Do pekáče přilijeme dostatečné množství vody, tak aby v ní bylo maso alespoň ze dvou centimetrů ponořeno, přikryjeme a dáme na 170 až 180°C péci. Doporučuji nepoužívat v tomto případě horkovzdušnou troubu, ale nejklasičtější způsob horního a spodního pečení. Sledujeme, aby se šťáva a zelenina nepřipékaly a pravidelně podléváme vodou a maso přeléváme šťávou. Takto pečeme alespoň 2 a půl hodiny, poté necháme odkryté, přidáme na maso další máslo, tak aby se symetricky rozpouštělo a dáme ještě za stejné teploty na 20 až 30 minut dopéct.
Naporcované medailonky ze hřbetu podáváme s pečenou zeleninou (vše můžeme na závěr oflambovat calvadosem nebo hruškovicí) a ozdobíme kouskem opečené slaniny, jarní cibulkou a natí zelené petrželky. Pro zvýraznění chuti ještě můžeme přidat brusinky, ale stejně tak i jiné nakládané lesní plody: ostružiny, jeřabiny či zavařené plody černého jeřábu, ale svou službu splní zavařený červený rybíz. Můžeme servírovat s plátky prvního jarního salátu a s kolečkem citrónu.
Jako přílohu, nebude-li vám pečená zelenina stačit, doporučuji pečivo nebo bramborovo-jablečné pyré, které vyrobíme jednoduše z nahrubo pomačkaných uvařených brambor, promísených se stejně upravenými jablky v poměru 1:1 a s trochou másla. Příkrm bude méně vydatný a rozhodně příjemně doplní divokou zimní chuť zvěřiny.
Víno pro dnešní večer
Jako víno pro tento pokrm jsem zvolil plné a vyzrálé Chatoneuf-du-Pape, Domaine du haut des Terres Blanches, 1993, které učiní z tohoto jídla skutečně sváteční pokrm. Jeho zralost a rafinovanost povýší výsledek našeho „pomalého pečení“ na skutečný zážitek. Nemíříme-li však v našich přípravách tak vysoko, může být pro kančí hřbet důstojným partnerem mimo jiné kupříkladu jeden z dnes již běžně dostupných a cenově nenáročných australských Schirazů či nějaké příjemné plné rezervované chilské Carmenere. Vína těchto odrůd slibují chuť lesních plodů, rybízu a pepře a mohou být skvělým doplňkem naší večeře. V tzv. základních řadách se jejich cena může pohybovat okolo 200 Kč a výše.
Víte jak se řekne rusky vrba? Vrba. A jak se řekne rusky smrk? Smrk. Hmmm. Ale i tak se řemeslníkům podařilo místo vrby pokácet smrk. A to nějak Karel nemůže rozdýchat. No ani se mu nedivíme.
Pro Antonii Meyerovou bylo jedno jasné již velmi brzy: Chce vyrábět housle. Teprve později zjistila, že v její rodině byli houslaři již v 16. století. Náhoda? Nebo má něco v genech?
Balkánská specialita jménem čevapčiči podle originálního předpisu starého několik století je neodolatelná lahůdka, která nejlépe chutná připravená na grilu.
Jistě znáte mnoho různých receptů z brambor. Náš recept na vařené brambory není složitý na přípravu. Hodí se k obědu i večeři a je vhodný pro celou rodinu.
Máte rádi kuskus? Tak to jistě znáte mnoho skvělých receptů. Kuskus s mákem je chutná úprava nasladko a je vhodný nejen pro vás, ale i pro vaše ratolesti.
Slané krekry nesmí chybět na žádné párty, ale připravit si je můžete i na svačinku. K jejich výrobě vám budou stačit jen 3 suroviny a libovolné koření.
Máte rádi tortilly i tousty? Pak je neváhejte spojit do jednoho lahodného jídla, které si navíc můžete připravit se svými oblíbenými ingrediencemi. Jak na to?
Makový koláč je sám o sobě výborný, ale když ho vylepšíte ještě dalšími netradičními ingrediencemi, stane se z něj prvotřídní lahůdka vhodná i na slavnostní stůl.
Ještě jste nevyzkoušeli mrkvový dort? Takhle zdravá a zároveň velmi chutná a vláčná pochoutka se smetanovou polevou by na vašem stole určitě neměla chybět.