Co může být příjemnější v horkých letních dnech než vyjít na zahradu a smočit se v bazénu? Ne každý ale má dostatečné prostředky na stavbu zapuštěného bazénu nebo čas na jeho zbudování, když léto zrovna začíná. V tom případě můžete zvolit tu nejlevnější a nejrychlejší variantu a pořídit si nadzemní bazén. Osvěží vás stejně dobře jako ten nejluxusnější. Jaký vybrat?
Výzdoba sváteční zahrady v předvánočním čase vykouzlí tu správnou atmosféru a nadšené budou nejen děti, ale i dospělí, kteří se rádi vrátí do dětských let.
Stutečným hitem na našich zahrádkách se v poslední době stalo drobnoplodé kiwi. Tento druh kiwi velice dobře prospívá, a i v našich geografických podmínkách se dočkáme zralých plodů. Jako rostlina má aktinidie spoustu předností, nejenže je velice nenáročná na pěstitelovu péči, ale její plody obsahují i velmi vysoký podíl vitamínu C.
Plánujete vyrazit na dovolenou a přemýšlíte, jak to udělat, aby vás po návratu vítaly vaše milované pokojovky ve stejně dobré kondici, jako jste je opouštěli? Díky těmto tipům přežijí vaši dovolenou ve zdraví.
Rádi si odpočinete po celodenní honičce v sauně? Musíte ale daleko dojíždět a vadí vám, že nemáte soukromí? Pak vám nezbývá nic jiného, než si zařídit saunu doma.
Kdo si hraje, nezlobí. Staré známá pravda o zábavě platí bez rozdílu věku. Máte-li děti určitě o tom víte své. Zvlášť náročné je zabavit malé neposedy, ale i ti větší mají rády pohyb a dobrodružství. Pro letošek zapomeňte na stavbu zahradního grilu či krbu a udělejte jim doma hřiště. Budete je mít na očích, o starost míň, aby se jim nic nestalo a děti se vyřádí.
K létu neodmyslitelně patří nádherně rozkvetlé zahrady. Podívejte se na jednu z nich, která podle odborníků patří mezi ty nejkrásnější. Najdete ji v Brně na Kociánce a v soutěži Zahrada roku 2016 získala bronzovou medaili.
Ať už jste majiteli nové, ještě nevytvořené zahrady, nebo jen nejste plně spokojeni s uspořádáním vaší stávající zahrady, zkuste se zamyslet o tom, jak by vaše vysněná zahrada měla vypadat.
Svařované sítě jsou oproti běžnému splétanému pletivu pevnější, každé oko je totiž bodově svařované a hravě obstojí např. proti vniknutí či úniku větších zvířat. I montáž je poměrně jednoduchá, jedná se o komplexní systém složený ze základních dílů, jako jsou sloupky a pletivo, doplňkového příslušenství a montážního nářadí. Tento systém lze doplnit i širokým sortimentem jednokřídlých a dvoukřídlých bran, případně posuvnou branou.
Ke krásnému domu a zahradě patří také designové ploty, které dovedou pozemek k dokonalosti. Na výběr máte z nespočtu variant. Jaký bude váš vysněný plot?
Mramor je od pradávna spojený s nadčasovostí, kvalitou a luxusem. V moderním interiéru je mramor opět v módě. Pojďme se inspirovat, jak mramor používat.
Odlesky plamenů, praskot hořících polen a vůně rožněných dobrot - nic z toho už dávno není luxusem. Zahradní krby se staly společenským centrem, oblíbeným místem rodinných setkání a příjemné relaxace. Stavba krbu není záležitostí jednoho odpoledne, ale kdo má trochu technického ducha, může se s námi dát do díla.
Nevíme, jak to máte vy, ale u nás v redakci jsme se shodli, že s příchodem jara se nejvíce těšíme na grilování. Vlahý večer, který přímo svádí k posezení s přáteli je ke grilování jako stvořený, tak proč si jej dosyta neužít?
Čím zastřešit a jaké krytiny venkovních staveb použít? V podstatě obdobné jako při zastřešování velkých obytných staveb. Jen nepotřebujete stavební povolení.
Patříte mezi ty, kteří se navzdory letnímu počasí stále ještě nerozhodli, jaký typ venkovního nábytku na terasu si pořídit? Máme pro vás malou inspiraci.
Pokud majitel septiku vypouští odpad volně do půdy nebo nějakého vodního toku, bude muset urychleně situaci změnit a to do začátku roku 2008. Pokud tak neučiní, bude se vystavovat možnosti peněžité pokuty ve výši až 50 000 Kč.
Každý plot vymezuje hranice pozemku, chrání před vniknutím volně pobíhajících zvířat, zabraňuje nekontrolovanému úniku malých dětí ven na ulici a zvyšuje pocit intimity a soukromí. Právě posledně jmenovanou funkci drátěný plot „neumí“. Dřevěný ano. Navíc se výborně hodí k novostavbám ze dřeva, chatám i chalupám.
Zdravá výživa hýbe světem. Jogurtovač je skvělý pomocník, díky kterému si v kuchyni vyrobíme z mléka svůj vlastní domácí jogurt. Vždy víme, co přesně jíme.
Potrpíte si na originální dekorace? Pak vás určitě zaujmou rozličné kreace se zelenými rostlinami, jimiž oživíte svou kuchyň, obývák nebo třeba i koupelnu.
Stále víc žen dává v posledních letech přednost bydlení bez muže. Budují si tak nejen kariéru, ale i oázu klidu a pohody bez ohledu na názory nějakého chlapa.
S věkem přichází nové potřeby. Je tomu tak při výběru oblečení nebo u uspořádání pokoje pro školáka. Máme pro vás pár tipů, jak takový pokojíček vylepšit.
Kolik talířů, misek a dalších kusů potřebujete? Jaká je vaše finanční představa o novém stolním nádobí? Při výběru jídelní soupravy zvažte několik faktorů.
Kdo propadl sběratelství knih, nikdy je nepřestane hromadit. (Což ostatní nikdy nepochopí.) Možností, jak uspořádat knihovnu, je nespočet a každému bude vyhovovat jiný přístup. Chcete třeba vědět, jak srovnat knihy, abyste před návštěvou působili jako sečtělý intelektuál? A jak, když chcete zaujmout publikum na webkameře?
Ivan Lendl je v tenisovém světě pojmem, jako rodák z Ostravy začal moderní éru tenisu v celosvětovém měřítku. Byl několikrát jedničkou na žebříčku ATP. Jeho úspěchy kalí však jeden fakt, a to ten, že se mu ani jednou nepodařilo vyhrát Wimbledon, a s tím, jak říká, bylo těžké se vyrovnat.
Šatna je důležitou součástí domova – nejen poskytuje prostor pro uložení oblečení, ale může sloužit i jako multifunkční místo pro organizaci a uskladnění věcí.
Módní průmysl je obrovským odvětvím, které ovlivňuje životy milionů lidí po celém světě. Objevují se dva protikladné přístupy: fast fashion a slow fashion.
Jaro je ročním obdobím, které snad ani nelze nemilovat. Příroda se po dlouhé zimě konečně znovu probouzí, stromy se obalují bílými a růžovými kvítky a my máme zpravidla touhu souznít s přírodou. To však můžete, aniž byste byli nuceni vystrčit nos z domu. Přineste si jaro na váš stůl – staňte se floristou.
Módní trendy určují tep našeho života. Každým rokem přicházejí návrháři s novými nápady jak nás inspirovat. A proto i my vám nyní představujeme zcela nový módní trend, a to v bydlení – SWEET LOFT. Novinka v bydlení sladkých a veselých půd!
K nejčastěji používaným tepelným izolantům fasád, hned po minerální vlně (Orsil, Rockwool atd.), patří polystyren. Přesněji materiály na jeho bázi, představující na stavebním trhu asi 35% podílu všech tepelných izolací.
S příchodem nového roku se opět zdražovalo a stavebnictví nemohlo být výjimkou. Čekají nás nové poplatky za vydání stavebního povolení nebo za odstranění stavby. V článku jsou pro vás připraveny aktuální ceny poplatků ke stažení.
V současné době se dřevostavby těší velké oblibě. Ještě předtím než začnete s výstavbou nového domova, přečtěte si odpovědi na 5 nejčastějších otázek, týkajících se dřevostaveb. Snad vám pomohou na cestě za vysněným bydlením.
Tzv. dřevodomy nejsou žádné sruby pro lesní muže, ale sofistikované ekologické a často provozně nízkonákladové stavby. Jejich projekty, konstrukce, technologie výroby i montáže pokročila dnes natolik, že i v tak konzervativní zemi, jako Česko ve výběru stavebních materiálů je, rok od roku roste obliba bydlení v dřevodomech.
Důležitou součástí interiéru jsou i svítidla. Vedle betonu, režného zdiva a velkých otevřených prostor hrají zásadní roli právě takovéto zdánlivé detaily.
Výběr schodiště není nikdy snadnou záležitostí. Musíte se rozhodnout, zda zvolit přímé, lomené nebo točité, vybrat vhodnou výšku i šířku schodnic, z jakého bude vyrobeno materiálu atd. Co ale dělat, když máte starší dům, kde sice schodiště je, ale vzhledově už není nic moc? V tomto článku vám prozradíme jedno z velmi jednoduchých řešení.
Pro domácnosti s alergiky, dětmi či domácími mazlíčky je pořízení čističky vzduchu na pořadu dne. Čistý a svěží vzduch má vliv na pohodu, soustředění a zdraví.
Honí váš často mlsná, nebo nakupujete rádi do zásoby? Pokud ano, tak se vám jistě stalo, že jste našli některé z dobrot zkažené. V článku se dozvíte, jak můžete kažení jídla zabránit.
(Zdroj: archiv redakce)
Proč se jídlo kazí? Co se jídla týče, máme ve světě mnoho konkurentů. Tím nemyslím souseda nebo kočku, která ukradne maso na oběd. Když mluvíme o kažení potravin, jedná se téměř vždy o rozklad mikroorganismy. Jíme, abychom získali energii a stavební kameny pro náš organismus, a stejné důvody mají bakterie, plísně a kvasinky, když se pustí do našich zásob. Konzervování potravin je vlastně naší zbraní v konkurenčním boji „kdo dřív“. Rozhodujícími faktory jsou zde čas a chemicko-fyzikální podmínky. Naší zbraní je možnost změnit podmínky tak, aby se mikroorganismy nemohly množit, případně mikroby zneškodnit.
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
(Zdroj: archiv redakce)
Čas hraje důležitou roli Čas musíme uvažovat z hlediska toho, jaký mikroorganismusse může uplatnit. Obecně platí, že bakterie se mohou množit v řádech minut, kvasinky hodin a plísně desítek hodin. Z pohledu kuchařky jde o to, že maso se může zkazit za několik hodin (bakteriemi), mošt zkvasí během dní a plíseň se projeví během týdne. Z toho plyne odhad doby skladovatelnosti surovin, pokud si nepomůžeme změnou vnějších podmínek.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
(Zdroj: archiv redakce)
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Jde změnit chemicko-fyzikální podmínky? Nejčastěji používanou změnou podmínek je změna teploty. Ledničku a mrazničku už dnes používá každý. Snížením teploty se výrazně zpomalí růst mikroorganismů. Chlazené potraviny lze skladovat několik dní a nehrozí riziko kažení. Pokud skladujeme v chladničce čerstvé suroviny déle, je potřeba sledovat, jestli v obalech nekondenzuje voda, pak je tu riziko plesnivění. Obecně jsou bakterie na teplotu citlivější, i když samozřejmě existují i kmeny, které si v chladu libují. Ve zmražených potravinách mikrobiální rozklad neprobíhá. To ale neznamená, že lze zmražené potraviny uchovávat donekonečna. V mrazáku může docházet k oxidaci a vysušování (sublimaci vody). Oxidace nejenom snižuje obsah vitaminů, ale u tuků může být zdrojem nepříjemné chuti a zápachu – žluknutí tuků je oxidace. Také je třeba si uvědomit, že mráz bakterie nezahubí. Pokud zmrazíme kuře se salmonelou, tak se po rozmražení bakterie klidně vrátí ke své nepopulární činnosti.
Jaké jsou další možnosti? Jinou možností změny vnějších podmínek je okyselení. To je známé nakládání do octa nebo přídavek kyseliny citronové. Na první pohled je to jen kulinářská úprava, ale okyselením zabráníme v činnosti hnilobným bakteriím. Další používanou metodou je zabránění přístupu k vodě – sušení, nasolování a nakládání do cukru. Pokud nemají mikroorganismy dostatek vody, nemohou prosperovat, stejně jako člověk. Sušením vodu odstraníme, sůl a cukr ji navážou na sebe. Zpomalit rozkladné procesy můžeme také odstraněním kyslíku. Vzhledem k tomu že existují bakterie které kyslík nepotřebují, je vakuování spíše pomocnou záležitostí, která brání oxidaci.
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
(Zdroj: archiv redakce)
Přímý boj s mikroorganismy Dalším nástrojem boje s konkurenty je zbavit se jich přímo v potravině. Sem patří ošetřování potravin teplem – zavařování, sterilace a pasterace. Vysoká teplota nebo tepelný šok zahubí živé mikroorganismy, a ty se pak nemohou množit. Důležité je, aby se do teplem ošetřených potravin určených ke skladování nedostaly čerstvé živé mikroorganismy, protože podmínky pro život se v potravině nezměnily. Proto je při zavařování potřeba pečlivě prohlédnou obaly (sklenice) a vyřadit netěsnící víčka. Zajímavou možností poslední doby je zavařování v myčce na nádobí. Dobře uzavřené sklenice se naskládají do myčky, a ta se pustí bez přídavku prášku na nejintenzivnější program. Výtečně se tak zavařují například okurky, protože nejsou rozvařené. Další možností, jak se zbavit bakterií, jsou průmyslové metody – filtrace a ošetření vysokým tlakem. Filtrace je použitelná jen u některých potravin a používají se filtry s velmi jemnými otvory. Vysoký tlak má podobný efekt jako pasterace, ale neničí látky, které jsou citlivé na teplo. Dají se koupit takto ošetřené zeleninové a ovocné šťávy, které si zachovávají vysokou výživovou hodnotu.
Autor: Ing. Eliška Kováříková, PhD. Foto: tularehhsa.org, bubbagrills.net ŽENA-IN.cz
Dorty – inspirativní fotogalerie
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
(Zdroj: archiv redakce)
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Co dělat, aby se potraviny nekazily?
Pro Antonii Meyerovou bylo jedno jasné již velmi brzy: Chce vyrábět housle. Teprve později zjistila, že v její rodině byli houslaři již v 16. století. Náhoda? Nebo má něco v genech?
Balkánská specialita jménem čevapčiči podle originálního předpisu starého několik století je neodolatelná lahůdka, která nejlépe chutná připravená na grilu.
Jistě znáte mnoho různých receptů z brambor. Náš recept na vařené brambory není složitý na přípravu. Hodí se k obědu i večeři a je vhodný pro celou rodinu.
Máte rádi kuskus? Tak to jistě znáte mnoho skvělých receptů. Kuskus s mákem je chutná úprava nasladko a je vhodný nejen pro vás, ale i pro vaše ratolesti.
Slané krekry nesmí chybět na žádné párty, ale připravit si je můžete i na svačinku. K jejich výrobě vám budou stačit jen 3 suroviny a libovolné koření.
Máte rádi tortilly i tousty? Pak je neváhejte spojit do jednoho lahodného jídla, které si navíc můžete připravit se svými oblíbenými ingrediencemi. Jak na to?
Makový koláč je sám o sobě výborný, ale když ho vylepšíte ještě dalšími netradičními ingrediencemi, stane se z něj prvotřídní lahůdka vhodná i na slavnostní stůl.
Ještě jste nevyzkoušeli mrkvový dort? Takhle zdravá a zároveň velmi chutná a vláčná pochoutka se smetanovou polevou by na vašem stole určitě neměla chybět.