INGREDIENCE:
1/2l piva Master polotmavé
2 lžíce medu
4 stroužky česneku
30g čerstvého zázvoru
3ks šalotky
2 ks jarní cibule
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Očištěnou kachnu osolíme, připravíme si marinádu: smícháme pivo s medem, přidáme na jemno nasekaný česnek a zázvor a do toho přidáme na hrubo nakrájenou jarní cibulku a šalotku.
2.Do takto připravené marinády vložíme kachnu cca na 3 hodiny (po 1 ½ hodině obrátíme). Poté umístíme kachnu na stojan Weber a do odpařovacího prostoru a spodní části stojanu nalijeme zbytek marinády, kterou v průběhu pečení kachnu potíráme.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
3. Gril si připravíme na metodu Nepřímého grilování a pečeme cca 2,5hodiny při mírnější teplotě 160 až 170° Celsia.
Doba přípravy: 2, 5 hodiny
Dobrou chuť!
Další recepty