INGREDIENCE:
125g másla
1/2 šálku (100 g) hnědého cukru
1/2 šálku (125 ml) medu nebo javorového sirupu
1 žloutek
2 1/2 šálky (375 g) hladké mouky
1 lžička jedlé sody
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
Na polevu:
1 1/2 šálky (230 g) moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy
1 bílek, lehce šlehaný
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie














































































POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Pomocí elektrického šlehače v míse smícháme společně máslo, cukr a med (nebo sirup) a žloutek. Přidáme mouku, jedlou sodu, zázvor a hřebíček, vše smícháme dohromady.
2. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 mm. Pomocí vykrajovátek ve tvaru vločky a hvězdy vyřízneme tvary z těsta.
3. Perníkové sněhové vločky a hvězdy pečeme plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 180 stupních zhruba 10–12 minut. Hotové perníčky vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
4.Perníčky po vychladnutí zdobíme polevou: utřeme bílek s cukrem a po kapkách přidáváme citronovou šťávu tak, abychom získali lesklou a polotuhou hmotu.
Dorty – inspirativní fotogalerie

















































































Množství: 40 kousků cukroví
Doba přípravy: 40 min
Dobrou chuť!
Foto: taste.com.au